wie ben ik?

Even voorstellen


Mijn naam is Youssi. Ik ben getrouwd met Ted en moeder van Sam (2009) en Job (2013). Zolang ik me kan herinneren ben ik een gevoelige twijfelkont geweest. Ik wist vaak beter wat de ander voelde dan ikzelf. Omdat mij inleven in de ander zo vanzelfsprekend voor me was, leek een studie psychologie de logische keuze. Eenmaal aan de slag als ontwikkelingspsycholoog kwam ik er echter achter dat deze theoretische inslag me eigenlijk verder bij mezelf vandaan haalde. Uiteindelijk vond ik mijn Zelf met behulp van yoga en meditatie weer terug.

 

 

Toen ik moeder werd, bleek het opnieuw een uitdaging om dicht bij mezelf te blijven en te vertrouwen op mijn gevoel. Een zwangerschap die zwaar voelde en een baby die vooral huilde en bijna niet sliep maakten me opnieuw aardig aan het wankelen. Gelukkig waren er mensen die me weer terug brachten bij mijn vertrouwen en mijn innerlijke wijsheid. Deze mensen konden het huilen van mijn zoontje vertalen op een manier die ik kon rijmen met mijn hart. Er werd iets wakker gemaakt in mij dat verder wilde groeien. Ik wilde nog beter leren luisteren met mijn hart, in plaats van vanuit mijn hoofd. En zo begon mijn intu├»tieve weg, waarin ik ontdekte dat ik meer kon verstaan dan ik ooit had gedacht. Al snel ontdekte ik dat ik niet alleen mijn eigen zoontje beter kon horen, maar ook andere baby’s en kinderen. Als ik maar open durfde te zijn, open in geest en hart. Toen ik me durfde over te geven aan een grotere, liefdevolle kracht en een groter plan, besefte ik dat ik niet zelf alle antwoorden hoefde te hebben. En dat ik die antwoorden niet buiten mezelf zou vinden, maar via de verbinding met deze liefdevolle bron.

 

Ik ben er van overtuigd dat mijn kinderen mij wakker hebben geschud om hen, maar ook andere vrouwen en kinderen te helpen om een nieuwe werkelijkheid en een andere taal te leren ontdekken: de taal van hart & ziel.