Mijn licht op…

blog

De geboorte van Sam…

Toen Sam kwam zette hij direct mijn wereld op zijn kop… Als yogajuf bereidde ik me in mijn eerste zwangerschap zo goed als ik kon voor op een natuurlijke bevalling. Liefst thuis, zonder toeters en bellen, in de zachte, kalme zentoestand waarin ik me altijd het liefst bevond. Dat ik het zwanger zijn stiekem allemaal heel erg spannend en ook wel eenzaam vond voelen stopte ik diep weg onder alle lagen zacht.

En toe kwam Sam. Niet rustig, niet thuis, niet zacht en met alle soorten toeters en bellen. Daar in het ziekenhuis voelde ik me boven mezelf hangen. Ik checkte uit bij dat lichaam dat zo te lijden had onder de ingrepen en dat verdoofd werd en de geest die haar weg volledig kwijt was. Zelfs Sam voelde heel erg ver weg, terwijl hij dichterbij was dan ooit. Ik was meer bezig met overleven en dan met bevallen. Toen hij uiteindelijk na een hele tijd voor me werd gehouden, dacht ik verwilderd, wie ben jij? Ik zag twee felle ogen waar ik bijna bang van werd, zo diep probeerden ze tot me door te dringen. Maar ik sloot hem in mijn armen. Ik wilde hem alles geven wat ik nog over had.

En zo begon onze zoektocht samen. Ons herstel dat bestond uit eindeloos wiegen, voeden en troosten. Want oh wat voelde ik me schuldig. Schuldig dat ik hem niet de mooie start had kunnen geven die ik ons samen gewenst had. Schuldig aan de slapeloze nachten en ontroostbare dagen. Schuldig dat ik niet de sterke moeder voor hem kon zijn die ik wilde zijn. Het vrat me op in de eerste maanden van zijn leven. Ik gaf hem alles wat ik had, maar nooit voelde het genoeg.

Tot de dag dat Sam me eindelijk iets duidelijk kon maken. Hij was anderhalf en kon net wat kleine zinnetjes zeggen. Op een ochtend waren we op de slaapkamer. Op mijn nachtkastje lag al weken een onaangeraakt boekje. Mama, luister je? heette het. Sam hobbelde ongemerkt naar mijn nachtkastje, pakte het boekje en sloeg het ergens halverwege open en gaf het aan mij. Mama jij voorlezen, droeg hij op. Ik keek hem een beetje verbaasd aan, want er stonden helemaal geen plaatjes van tractoren of dieren in. Maar ik deed wat hij vroeg en hij luisterde aandachtig. Al na twee zinnen moest ik met trillende stem opnieuw beginnen. Wat er stond? Samengevat (het afgestemde verhaal van een baby door de heldervoeldende schrijver): Mama, ik weet dat jij je niet gehoord voelde toen ik geboren werd. Er waren koude, angstige handen in de ruimte om jou heen, maar ik wist dat jij het zelf kon en ik voelde nog steeds jouw liefde en warmte. Onze verbinding was er gewoon, ondanks alles, ook al denk jij van niet…

Het was het mooiste cadeau dat hij me ooit heeft gegeven, naast zijn aanwezigheid in mijn leven, waarin nog veel meer magische wakkerschudmomenten volgden. Mijn kleine magiër, mijn wijze leraar die me leerde geloven in mijn eigen kracht en intuïtie. De initiator van Pril Licht…

 

Kiem, nieuw leven

 

 

 

Kiem is een spiritueel online Magazine over de magie van Nieuw Leven. Kiem is geboren uit de samenwerking tussen Pril Licht (Youssi) en Windkracht Mee (Marieke). Hier vind je inspirerende artikelen en informatie over alles wat te maken heeft met de spirituele kant van zwangerschap en kinderwens. Ook kun je er fijne tips van deskundigen vinden over voeding, gezondheid en ontspanning tijdens je zwangerschap.

Als je nieuwsgierig bent naar wat er zoal voor boodschappen kunnen voortkomen uit zielscontact dan vind je hier veel voorbeelden.

Laat je voeden en inspireren!

 

 

 

De bewuste aanrommelmoeder: over de ontdekking van mijn intuïtie